Äppelpaj

Likören Äppelpaj görs av svenska äpplen som långsamt får jäsa till cider och sedan spetsas med en gnutta vodka bränd på spannmål från Hälsinglands bönder.

Bumbibärssaft

Djupt in i skogen hittade vi slutligen de sägenomspunna bumbibären. De heter saskatoon och växer djupt in i skogarna i norra Sverige, vem hade kunnat tro det? Vi pressar bären och jäser dem till vin, och tillsätter slutligen en rad hemliga ingredienser. Resultatet är Bumbibärssaft.

Vanilla ICE

Likören Vanilla Ice är en mångsidig vaniljlikör som vi använder i många shots.  Vanilla Ice skapades med den enkla, men ack så finurliga, metod att röra om delar av ingredienserna med en vaniljstång. Rörtekniken är inte att förglömma, knepet ligger i att följa tonerna av Ice, ice baby.

Miss Piggy

Likören Miss Piggy görs på svensk mjöd blandad med baconinfuserad vodka som därefter sötas med en gnutta svensk honung.

Kanelbulle

Vi brukar säga att det enda som skiljer vår Kanelbulle från det klassiska bakverket är att vår variant är flytande och innehåller sprit. Det stämmer faktiskt rätt bra även om vi måste erkänna att vi även bytt ut vetemjöl och smör mot mjölk och grädde. Det sägs att shottarna jäser om man tillsätter jäst, men vi har aldrig vågat prova.

Shotter

Likören Shotter tillreds med hemligt recept, som under inga omständigheter kan avslöjas för vanliga människor. Det enda vi kan säga är att basen består av vodka bränd på spannmål från Hälsinglands bönder. Till gäster i våra barer brukar vi säga att shotten, utöver det, består av lika delar kärlek och magi, men det är naturligtvis ren och skär lögn.

Surt S

Likören Surt-S görs på fruktvin som spetsas med svensk vodka och ekologiska citroner. Därutöver har vi även stoppat i en försvarlig mängd olika e-ämnen, såväl färgämnen som smakämnen. Vi skäms lite, men pssst, en välbevarad hemlighet är att även surt godis är fullproppade med e-ämnen. För er som gillar naturliga smaker har vi en massa andra goda likörer.

Devil’s Touch

Likören Devil’s touch är baserad på persikovin som, med djävulens hjälp, spetsats med en gnutta brännvin och en rad hemliga ingredienser. Resultatet är djävulskt gott är det vissa som säger, men vi låter er bedöma den saken själva. Devil’s touch specialkomponerades för efterfesten till Nobelmiddagen 2017, den så kallade Students’ Nobel Nightcap. Shotluckan ingick där som ett inslag i rummet Hell’s Kitchen. En djävulskt trevlig fest var det!

Skull&BONES

Likören Skull&Bones har smak av citron med en hint av förmultnade benbitar. Den är gjord på fruktvin som spetsats med en gnutta brännvin bränd på ekologiskt spannmål från Hälsinglands bönder. Skull&Bones specialkomponerades för efterfesten till Nobelmiddagen 2017, den så kallade Students’ Nobel Nightcap. Shotluckan ingick där som ett inslag i rummet Hell’s Kitchen.

Monkey madness

En dag när vi kokade sprit i destilleriet smet en galen apa in bakvägen och började mixtra med flaskorna. Blandningen var galen och vi tänkte först slänga ut apan eller ringa närmaste zoo. Sen märkte vi att resultatet var underbart så vi anställde den i produktionen istället. Likören Monkey Madness har en distinkt smak av banan med en liten touch vit choklad.

Vakuum

Vakuum är en fysikalisk benämning på ett tomrum helt utan materia. Ett perfekt vakuum är omöjligt att framställa. Trots det försöker vi varje kväll i baren på Shotluckan och vi kommer närmre och närmre för varje kväll som går. Kom förbi och se hur vi serverar shoten och inspireras till att göra något liknande hemma. Likören Vakuum har en distinkt smak av mint.